ūüíôūüíõ
Pelastakaa Lapset
-
Punainen Risti
-
Unicef
ūüíôūüíõ

Webflow - Ammattilaisen kotisivukone

Webflow on ammattilaisille (tai ainakin syvällä oleville) kotisivuntekijöille suunnattu kotisivukone

Webflow eroaa muista kotisivukoneista siinä, ettei sen käyttäminen perustu valmiiden pohjien (template) muokkaamiseen, vaan se mahdollistaa omien kotisivujen rakentamisen täysin vapaasti. Toki myös Webflowhun saa myös ostettua erilaisia valmiita pohjia, mutta niidenkin muokkaaminen onnistuu täysin vapaasti.

Olen itse ollut pitkään todella suuri Webflown fani juurikin tämän "vapaat kädet" muokkauksen takia. Olet tälläkin hetkellä Webflow-kotisivuilla.

Vaikka Webflow on ns. kotisivukone, ei sitä rakennetta hiirellä "drag and drop" -periaatteella. Erilaisia elementtejä hallitaan samalla CSS (Cascading Style Sheets) muotoilukielellä, mitä käyttäisit, jos rakentaisit omat kotisivut muistion tai muun tekstieditorin avulla. Webflow vain mahdollistaa näiden CSS ominaisuuksien hallinnan visuaalisen käyttöliittymän kautta.

Webflown paras ominaisuus on kuitenkin sen CMS (Content Management System), eli sisällönhallinnan muokkaaminen samalla "vapaat kädet" -periaatteella, kuin yksittäisten elementtien. Voit luoda useita CMS Collectioneita eri tarkoituksiin (esim. blog, arvostelut, uutiset jne.), valita niiden URL-osoitteen ja rakentaa jokaiselle oman ulkoasun, jota kaikki kyseisen collectionin sisällöt käyttävät. Sinun blogisi voi siis olla täysin erinäköinen kuin arvosteluiden. CMS:ään kuuluu jokaisen sisällön sivupohja, sekä mahdollisuus listata kyseisen kategorian sisältöjä muilla sivuilla.

Webflow tarjoaa myös hyvän verkkokauppa-ominaisuuden, jonka muokkaaminen toimii samojen periaatteiden mukaan. Webflow:n tilausten ja varaston hallinta ei ole yhtä monipuolinen, kuin kilpailijoilla, mutta vapaa muokattavuus tuo tähän todella mielenkiintoisen vastapainon.

Webflow onkin upea työkalu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita rakentamaan kotisivuista juuri sen näköiset kuin haluaa. Toki Webflossakin tulee rajat vastaan muokattavuudessa verrattuna täysin räätälöityihin "käsin" koodattuihin kotisivuihin, mutta se vie sen pisimmälle. Webflow onkin ns. "No-Code" -liikkeen pioneerejä mahdollistaen oman logiikan luomisen, ilman koodin kirjoittamista.

Yritä.fi onkin ollut alusta alkaen (eli tämäkin sivu mitä juuri nyt luet) Webflown päällä, eikä toistaiseksi ole tullut vastaan kotisivukonetta, joka veisi meidän tarpeisiin voittoa.

Lue lisää

Päivitetty 
6.7.2023

Suosittelemme tutustumaan myös

kategoriat