ūüíôūüíõ
Pelastakaa Lapset
-
Punainen Risti
-
Unicef
ūüíôūüíõ

Valitse paras laskutusohjelma asiakkaiden laskuttamiseen 2024

Hinta alkaen 
0 ‚ā¨/kk
Siirry Zervant
Lue juttumme

Zervant

Helppokäyttöinen laskutusohjelma yrittäjälle: Zervant

Ominaisuudet

  • Helppo ja edullinen laskutus
  • Verkkolaskut
  • Ilmainen mobiilisovellus
  • Valmiit myyntiraportit kirjanpitoon
  • Rahoituspalvelut

Mikä on laskutusohjelma?

Laskutusohjelmalla luodaan ja hallitaan asiakkaiden laskutusta. Hyvä laskutusohjelma mahdollistaa laskujen lähettämisen erilaisilla tavoilla, seuraa laskujen maksutilaa (eli onko lasku maksettu, erääntynyt jne.) ja mahdollistaa helpon tavan maksaa laskuja.

Laskutusohjelman ominaisuuksia

Laskutusohjelma voi yksinkertaisimmillaan olla vain laskujen luontiohjelma, eli sillä luodaan laskuja, jotka täyttävät lain vaatimukset. Kehittyneemmän laskutusohjelmat voivat kuitenkin sisältää todella paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden arvo kasvaa mitä enemmän laskuttaa.

Laskutus

Laskutusohjelmien ytimessä on itse laskutus. Tämä sisältää laskujen luonnin, lähettämisen ja niiden maksutilan seurannan, jotka voivat olla esimerkiksi lähetetty tai toimitettu, maksettu tai myöhässä.

Laskujen lähettäminen tapahtuu lähtökohtaisesti kolmella tavalla. Ensimmäinen ja nykyään myös lain vaatima tapa toimittaa lasku on verkkolasku. Asiakkaalla on oikeus vaatia verkkolaskua, joka lähetetään heidän verkkolaskutusosoitteeseen, josta se siirtyy automaattisesti heidän järjestelmään, josta laskun voi maksaa ja josta se siirtyy automaattisesti kirjanpitoon.

Toinen yleinen tapa lähettää laskuja on sähköpostin välityksellä. Tällöin yleisin muoto laskulle on .pdf.

Kolmas ja nykyään harveneva tapa on lähettää laskuja postin kautta. Tämä voi kuitenkin olla joillekin toimijoille vieläkin toivottu tapa vastaanottaa laskuja.

Muita laskutukseen liittyviä ominaisuuksia voivat olla esimerkiksi toistuvien laskujen automaattinen lähettäminen ja laskujen jakaminen useiksi maksuiksi.

Maksumuistutukset

Laskutusohjelma voi myös tarjota maksumuistutukset. Nämä ovat erinomainen ominaisuus, sillä kaikki laskuja vähänkään enemmän lähettäneet tietävät, että laskuja ei ikävä kyllä aina makseta ajallaa, vaan ne voivat vaatia useitakin muistutuksia.

Laskun maksaminen suoraan

Osa laskutusohjelmista tarjoaa myös helppoja tapoja laskun saajalle maksaa lasku. Näitä voivat olla esimerkiksi pankkisiirto, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot automaattisesti tai mahdollisuus maksaa lasku maksukortilla. Nämä voivat olla yllättävänkin käteviä varsinkin pienempien tahojen kanssa, sillä nopea maksutapa voi saada heidät hoitamaan laskun alta pois.

Lisäominaisuuksia

Laskutuspalvelut voivat tarjota myös muita ominaisuuksia, jotka eivät välttämättä liity suoraan laskutukseen. Näitä voivat olla esimerkiksi tarjouspohjat ja tuntiseuranta, joiden pohjalta sitten itse lasku tehdään.

Voiko ilmainen laskutusohjelma olla hyvä?

Nykyään löytyy myös paljon ilmaisia laskutusohjelmia ja yksi yleinen kysymys mikä tulee mieleen niitä kohdatessa on, että voivatko ne olla hyviä?

Tähän on yksinkertainen vastaus (kyllä!) ja selitys.

Suurin osa ilmaisista laskutusohjelmista on nimittäin laskujen määrällä rajattuja versioita maksullisista laskutusohjelmista. Näin ne usein sisältävät todella kehittyneitäkin ominaisuuksia ja niiden kehittäjät haluavat tarjota niitä ilmaiseksi pienyrittäjille, jotta he oppivat tykkäämään tuotteesta sen verran, että heidän liiketoiminnan kasvaessa he haluavat jatkaa maksulliseen versioon.

Päivitetty 
15.11.2023