ūüíôūüíõ
Pelastakaa Lapset
-
Punainen Risti
-
Unicef
ūüíôūüíõ
Yrittäjän ABC

Yrittäjän sanakirja - tärkeimmät termit ja konseptit lyhyesti

Aputoiminimi

toiminimi, nimi

Aputoiminimi (tunnetaan myös nimellä sivutoiminimi tai toiminimen alla harjoitettava liiketoiminta) on termi, joka viittaa tilanteeseen, jossa yrityksellä on useita eri liiketoimintoja tai brändejä, joita se harjoittaa saman päätoiminimen alla. Aputoiminimi toimii käytännössä yrityksen liiketoiminnan osana, mutta se voi olla eri nimi tai brändi, joka erottaa kyseisen liiketoiminnan muista yrityksen toiminnoista.

Yritys voi käyttää aputoiminimeä esimerkiksi silloin, kun se haluaa tarjota erilaisia tuotteita tai palveluita eri markkinasegmenteille tai kun se harjoittaa toimintaa eri toimialoilla. Aputoiminimi voi auttaa yritystä eriyttämään ja brändäämään eri liiketoiminta-alueitaan sekä luomaan tunnistettavuutta ja erottuvuutta markkinoilla.

On kuitenkin tärkeää huomata, että aputoiminimi ei ole itsenäinen oikeudellinen yksikkö, vaan se toimii edelleen saman yrityksen päätoiminimen alla. Tämä tarkoittaa, että kaikki yrityksen liiketoiminnot ja vastuut kuuluvat samaan oikeushenkilöön, riippumatta siitä, minkä nimistä liiketoimintaa harjoitetaan.